ŽIVOTNÝ ŠTÝL
Ilustrácie

Už nechcete byť single bisexuál? Máme pre vás tip - online zoznamky!

Svet online zoznamiek je otvorený priestor, bez predsudkov, kde sú vítaní ľudia rôznych preferencií, orientácie, veku aj pohlaví. Nie je preto náhodou, že tento spôsob zoznámenia sa vyhľadávajú najmä ľudia, ktorí samých seba nevidia v heterosexuálych, prípadne monogamných vzťahoch.

Postmoderná doba praje polyamórnym vzťahom, podobne, ako sa čoraz viac ľudí hlási k bisexuálnej orientácii. A či majú šťastie nájsť si lásku, milenca alebo nové známosti na online zoznamkách aj bisexuálne orientovaní ľudia? Samozrejme, možností na výber je viac než dosť, pozrime sa nato teda bližšie. V každom prípade, ak ste singel bisexuál, čítajte ďalej! 

V prípade, že inklinujete k bisexuálnej orientácii a máte radi rovnako mužov aj ženy, je možné, že sa v reálnom živote často stretnete s nepochopením, prípadne je pre vás náročné o tom otvorene hovoriť. A práve preto by bolo načase zvoliť niektorý zo spôsobov online zoznamenia sa. Vďaka rôznorodým možnostiam online randenia, nájdete aj online zoznamky, ktoré sú určené výlučne pre komunitu LGBTIQ ľudí. Avšak nie je ničím výnimočným nájsť ľudí s bisexuálnou orientáciou aj na štandardných heterosexuálnych  zoznamkách. Pikantnejšie online zoznamky ponúkajú možnosť označiť nielen vašu orientáciu a pohlavie, ale aj obľúbené sexuálne praktiky. A najlepšie na tom je, že sa nemusíte za nič hanbiť, pretože všetci tam hľadajú podobné známosti, či zábavu.  

Odporúčané zoznamky

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Zoznamenie na vážny vzťah
flirt.com logotype img-responsive
flirt.com
Zoznamka určená pre nezáväzný flirt
Laskavokoli.com logotype img-responsive
Laskavokoli.com
Vhodná pre užívateľov. ktorí hľadajú flirt a zábavu

Čo teda očakávať od online zoznamiek?

Vo svete online randenia je dnes už možné naozaj všetko a na svoje si prídu ľudia všetkých vekových kategórii, sexuálnych preferencií aj pohlaví.  Vznikajú mnohé portály určené práve pre LGBTQI komunitu, aj aktívnych biisexuálov, a nemálo z nich má už roky stabilné miesto na trhu. Ak chcete mať v tomto svete úspech, zvoľte si najprv tú najvhodnejšiu zoznamku práve pre vás. Urobte si menší prieskum, zistite, čo od ktorej platformy môžete čakať. Prečítajte si aj recenzie iných užívateľov. Registrujte sa a následne vyplňte svoj profil, čo najpresnejšie, a detaily o tom, že ste bisexuálnej orientácie, určite nevynechávajte. Ak na zoznamkách nechcete len strácať čas a obzerať si iných užívateľov, oplatí sa vytvoriť si pútavý profil, kde jasne dáte najavo, čo hľadáte a kto ste. Niektorí užívatelia zoznamiek nehľadajú nič seriózne, budú vám písať z nudy, no k stretnutiu sa neodhodlajú. Po istom čase online randenia budete tieto kategórie ľudí vedieť odlíšiť od serióznejších užívateľov.  

Každý človek má dnes v okruhu svojich priateľov minimálne jedného, ktorý si našiel partnera / partnerku práve na online zoznamke. Je tomu tak medzi heterosexuálmi pármi, homosexuálmi, v polyamórnych vzťahoch a samozrejme aj medzi bisexuálmi. Nikdy predtým neexistoval tak otvorený a pohodlný priestor na zoznámenie sa, ktorý je maximálne ústretový aj voči sexuálnym orientáciám, ktoré sú minoritné, ako je priestor online randenia a spoznávania sa. Tak prečo neskúsiť šťastie v láske, vášnivý flirt alebo horúce dobrodružstvo, práve tu? Nemáte čo stratiť, váš účet si môžete kedykoľvek zrušiť a to najlepšie je, že mnoho zoznamiek vám ponúka možnosť vyskúšať si ich na istý čas úplne zadarmo. 

Na koho si dávať pozor na online zoznamkách? 

Ako všade, tak aj na online zoznamovacích platformách sa nájdu jedinci, ktorí vás budú zavádzať, prípadne uvádzať nepravdivé údaje o sebe - či už pridávať centimetre alebo uberať kilá. Preto si nikdy neidealizujte osoby, s ktorými si píšete a počkajte na prvé reálne stretnutie. Ak ste nezadaný bisexuál, vedzte, že mnohí vás oslovia a budú čakať, že sa o vás dozvedia viac, že im prezradíte detaily vášho intímneho života, či to, aké pohlavie sa vám teda páči viac. Sami však nemusia mať absolútne žiadne skúsenosti, ba ani vedomosti o bisexualite. Jednoducho sú zvedaví a vy ste svojou orientáciou pre nich veľmi interesantnou osobou. Ak vám niektorí užívatelia zoznamky budú klásť príliš veľa intímnych, či nepríjemných otázok, na ktoré nechcete odpovedať, máte  možnosť im zamedziť kontakt tým, že ich jednoducho zablokujete.  

Ďalšou naozaj nepríjemnou kategóriou ľudí, ktorí skúšajú šťastie vo svete online zoznamovania sa sú podvodníci, ktorí sa budú snažiť získať od vás finančné, či iné dary. Zväčša majú v zálohe pár smutných, prípadne tragických príbehov, ktoré sú spleťou viacerých nešťastných udalostí. No nenechajte sa zmiasť! Nikdy nezdieľajte údaje vašej kreditky, neposielajte dary ani nepožičiavajte peniaze žiadnym ľuďom, ktorých osobne dobre nepoznáte. Podobné pravidlá platia aj o citlivých informáciách, ako je adresa, prípadne osobné telefónne číslo. Nie je pravidlom, že sa vás niekto bude snažiť zakaždým oklamať, avšak je lepšie byť pripravený a obozretný, za každých okolností a všade.

Našich 5 horúcich rád na online randenie pre bisexuálov 

Online zoznamky ponúkajú dnes už mnoho domén, ktoré sú venované práve LQBTQI komunite ľudí a tešia sa veľkému úspechu. A práve takto sa môžu stretnúť ľudia, ktorí by sa v reálnom živote, za štandardných okolností, nikdy nemali šancu nájsť. Vezmite osud do svojich rúk, prečítajte si naše tipy a váš online lov lásky, či horúceho flirtu, sa môže začať.

1. Vyložte karty na stôl  

Buďte otvorení a priznajte, čo presne na online zoznamke hľadáte. Urobte tak v profile alebo v začiatkoch komunikácie s iným užívateľom, pretože ak naozaj chcete niekoho nájsť, musíte sa v úvode zhodnúť na tom, aký typ vzťahu očakávate. Takto sa bezpečne vyhnete mnohým problémom a strácaniu vášho vzácenho času. Či už hľadáte vášnivý milenecký vzťah, prípadne niekoho  na zdieľanie spoločného života alebo partnera, s ktorým by ste si založili rodinu - jednoducho to priznajte. Otvorene hovorte o svojej bisexualite a nenechávajte tento detail plávať v nevedomí užívateľa, o ktorého máte záujem. Čím neskôr to priznáte, tým viac to môže vášmu rozvíjajúcemu vzťahu uškodiť.  Je možné, že sa vaše hľadanie vyvinie inak, no je dobré vedieť, čo chcete a čo určite nie. A najmä, je to fér voči ostatným užívateľom, ktorí si vo svete online randenia tiež hľadajú spriaznenú dušu, lásku, milenca alebo partnera.

2. S humorom sa randí ľahšie  

Podobne, ako v každodennom živote, aj na online zoznamkách je dôležité brať veci s nadhľadom a pokiaľ to situácia dovolí, vniesť do debaty aspoň štipku humoru. Vtipná historka, ktorú cez deň zažijete môže byť príjemným začiatkom komunikácie s niekým, koho neviete osloviť. Aj v bisexuálnej komunite ľudí existujú vtipy a zážitky, ktoré sú pre nich špecifické a slúžia výborne na odľahčenie prvotného zoznámenia sa, či komunikácie. A nie, nemusíte za každú vtipnú frázu okamžite napísať dvadsať veselých emotikonov, aby váš vtip bol pochopený, pretože nadmerné užívanie emotikonov pôsobí nezrelo a málokto ich vie naozaj situačne využiť.

3. Komunikácia ruže prináša  

Prejavil o vás na online zoznamke záujem? Páčia sa mu vaše fotky a profil a označil palcom hore? Tak neváhajte a nadviažte kontakt! Môžete začať neutrálnymi témami, prípadne si prezrite jeho / jej profil a zistite, čo, okrem orientácie, máte spoločné. Takto nájdete spoločné témy, záľuby, či šport a pomocou spoločných záujmov sa omnoho ľahšie a rýchlejšie prepracujete možno aj k osobnému stretnutiu. Vždy rešpektujte tempo odpisovania inej osoby, pretože nie každý má čas tráviť na zoznamke celý deň. Nechajte si intímne želania a fantázie až na správny moment a nesnažte sa okamžite zaujať týmto spôsobom, pretože to by mohlo niektorých užívateľov odradiť od komunikácie s vami. Postupným spoznávaním a otváraním sa jeden druhému, nastane aj vhodný moment na pikantnejšie debaty.

4. Majte oči na stopkách  

Hoci sa javí, že vo svete online randenia vám nehrozí žiadne nebezpečenstvo, je lepšie byť pripravený na všetko, aj nato, že niektorí užívatelia sa budú snažiť využiť vašu dobrotu, či málo skúseností. Aj v komunite LGBTQI a na zoznamovacích stránkach pre túto komunitu, sa nájdu jedinci, ktorí sa z vás môžu snažiť vymaniť finančné dary, prípadne vás žiadať o vaše údaje na kreditnej karte. Buďte obozretní a nezdieľajte takéto informácie s nikým. Podobne ako sa neodporúča zdieľať telefónne číslo a vašu adresu, kým si užívateľa neoveríte. Ak sa vám predstaví menom, skúste si o ňom nájsť viac informácii pomocou internetových prehliadačov, prípadne si prezrite jeho sociálne siete a okruh priateľov. Telefonovať môžete spolu aj cez rôzne online platformy predtým, než sa rozhodnete ísť na prvé spoločné rande.

5. Ponáhľať sa nevyplatí  

Určite ste už počuli o tom, že na dobré veci sa oplatí čakať. Na online zoznamovacích portáloch to platí 100%. Pokojne sa totižto môže stať, že prvé týždne randenia vôbec nebudú podľa vašich predstáv a prví ľudia, ktorí vám napíšu, vás nezaujmú natoľko, aby ste sa s nimi naozaj chceli stretnúť - a to je úplne v poriadku. Počkajte na ten správny profil, ktorý vás zaujme nielen fotkou, no aj spoločnou komunikáciou a uvidíte, že aj vaše prvé rande bude prebiehať spontánnejšie a pohodovejšie, než rande s niekým, kto vás zaujal iba vizuálom. Neobávajte sa navrhnúť užívateľovi, ktorý vás zaujme telefonát, alebo videohovor, predtým, než sa vyberiete na prvé spoločné rande. Zistite ako reaguje na nové situácie, čo nemá rád alebo naopak, ako si predstavuje vaše prvé stretnutie, takto sa jednoducho vyhnete faux pas, ktoré na prvom stretnutí nechce zažiť nikto.

Dobrý profil je základ úspechu - ako nato?

Okrem toho, že na svoj profil vyberiete peknú a vhodnú profilovú fotografiu, nezabudnite si profil dôkladne vyplniť informáciami o vás, vašich záľubách, no aj o tom, čo konkrétne na danej online zoznamke hľadáte. Neotáľajte a urobte to najlepšie ihneď po registrácii, pretože niektoré zoznamky upozorňujú iných užívateľov na nové registrované profily. Zaujmite ostatných vtipným popisom alebo pridajte vaše obľúbené seriály, filmy, prípadne knihy. Všetko, čo vás bude spájať s inými užívateľmi je veľkým plus, pretože to umožní jednoduchšie začať konverzáciu a prelomiť ľady medzi vami. Nehanbite sa, pokojne napíšte o vašich predstavách, ako by ste chceli s nádejným partnerom fungovať, či už to má byť milenecký alebo vážny vzťah. Na druhej strane predsa tiež sedia len ľudia, ktorí túžia nájsť svoju polovičku, podobne ako vy.  

Dôležitým údajom je vzdialenosť, v akej by sa asi mal nádejný partner nachádzať. Väčšina zoznamiek funguje na báze geolokácie a vďaka nej vám systém automaticky generuje zaujímavé profily. Niektoré zoznamky dokonca ponúkajú možnosť zoznámiť sa aj s ľuďmi zo zahraničia, čo otvára ešte viac možností na spoznanie ideálneho partnera, milenca, či spriaznenej duše. Neotáľajte ani v prípade, že patríte medzi zrelých adeptov na zoznámenie sa. Online randeniu sa dnes venujú skutočne všetky vekové kategórie a klamať ohľadom veku sa na zoznamkách nevypláca. Mnoho profilov si totižto hľadá zrelších a skúsených partnerov na trávenie spoločných chvíľ, vášnivé stretnutia alebo založenie rodiny.  

Páčil sa vám článok?
Ďakujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lovino Admin

Počuli ste alebo čítali o nás

aktuality.sk cas.sk topky.sk sme.sk diva.sk