ŽIVOTNÝ ŠTÝL
Ilustrácie

Ako sa zoznámiť ak ste single introvert? Rýchlo a jednoducho, vďaka online randeniu!

Mnohí z nás uprednostnia pred divokou zábavou v klube, či veľkom kultúrnom podujatí, radšej pohodlné domáce prostredie, v blízkosti najmilších, pri dobrom filme alebo večeri. Ak aj vy uprednostníte pútavú knihu, pred spoznávaním nových ľudí na diskotékach, zrejme budete mať viac čŕt introvertného, než extrovertného človeka, a to z vás robí o to zaujímavejšiu osobu. Ako sa však zoznámiť, ak uprednostňujete zväčša okruh blízkych priateľov alebo ste radi sami?

To je otázka, ktorá trápi mnohých introvertov a hanblivých ľudí. Moderné randenie však ponúka ideálne riešenie aj pre menej výrečných ľudí. Nemusíte sa nikam vybrať, ísť do veľkej spoločnosti ani vysedávať na spoločenských akciách, ktoré vás nebavia. Postačí si pri vašom obľúbenom filme otvoriť online zoznamku a nájsť vašu spriaznenú dušu, horúci flirt, nového partnera alebo milenca.   

 Časy, keď boli introverti považovaní za nudných, sú dávno preč a ich kvality, ako rozvážnosť, pokojné jednanie, empatickosť, či nadhľad sú dnes vyzdvihované aj vo vedúcich pozíciách, či kreatívnych projektoch. Introverti si svoje baterky dobíjajú zväčša osamote, to však neznamená, že nechodia do spoločnosti, či nemajú priateľov. Okruh svojich blízkych si strážia, no nato aby sa otvorili neznámym ľuďom, zväčša potrebujú viac času. Sú oddanými priateľmi a ak si vás pustia do života, znamená to, že vás musia mať naozaj radi.   

 A práve fakt, že introverti sa vyhýbajú veľkým spoločenským udalostiam, im na druhej strane otvára priestor a čas postupovať pri randení krok za krokom, a spoznávať sa postupne, v pohodlí osobného priestoru, cez online zoznamovacie stránky, či aplikácie. Verte alebo nie, práve na online zoznamkách často nájdete ľudí, ktorí vás budú chcieť radšej postupne spoznať, než naraz zažiť jednorazové dobrodružstvo, ktoré by sa nezopakovalo. Prečo to teda neskúsiť, prekonať pocity hanblivosti, zabudnúť na prekážky a skúsiť nájsť lásku, flirt alebo nové známosti?   

Odporúčané zoznamky

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Zoznamenie na vážny vzťah
flirt.com logotype img-responsive
flirt.com
Zoznamka určená pre nezáväzný flirt
Laskavokoli.com logotype img-responsive
Laskavokoli.com
Vhodná pre užívateľov. ktorí hľadajú flirt a zábavu

A čo môžete očakávať od online zoznamiek? 

 Napriek tomu, že nie ste typ človeka, ktorý v reálnom živote ľahko nadväzuje nové kontakty, osloví atraktívnych ľudí alebo je neustále obklopený množstvom ľudí, nemusíte sa vzdávať vašej šance nato spoznať niekoho, o kom tajne snívate. Svet online zoznamiek je veľmi pestrý a na svoje si prídu ľudia rôznych preferencií, orientácie aj veku. Na výber máte aj zoznamky na jednorazové vášnivé stretnutia, horúci pokec alebo vášnivý flirt. Ak túžite po niekom, s kým by ste si chceli založiť rodinu, prípadne kráčať životom vo dvojici, určite nájdete správny portál aj na takéto zoznámenie. Nezúfajte si, že sa vám nedarí kvôli vašej hanblivosti nadviazať kontakty v spoločnosti. Práve online zoznamky ponúkajú vhodný priestor na postupné spoznávanie sa s rôznymi ľuďmi, ktorých by ste v reálnom živote možno nikdy nestretli.   

Ak nemáte chuť zaujímavých užívateľom ihneď písať správy a pýtať sa na detaily, ktoré vás zaujímajú, máte možnosť odoslať im príjemný emotikon, gif obrázok, prípadne označiť ich fotku palcom hore. Online zoznamky ponúkajú množstvo funkcií nato, ako prelomiť ľady, navodiť v komunikácii odľahčenú atmosféru, prípadne sa spolu zasmiať na vtipných veciach. Vôbec navadí ak nie ste ukecaný typ človeka, stále máte množstvo možností, ako prejaviť záujem, osloviť profily, označiť pekné fotky užívateľov alebo si spočiatku len tak prezrieť väčšinu profilov na vami vybranej online zoznamke. V prípade, že sa vám online randenie zapáči, je vhodné predplatiť si členstvo alebo kúpiť kredity, a tým zvýšiť šance na úspech a spoznanie vzrušujúcich ľudí.   

Načo si dať pozor počas online randenia?

Online zoznamky poskytujú ideálne prostredie pre zoznámenie sa aj pre tých, ktorí neradi vykračujú  zo svojej komfortnej zóny. Randenie z komfortnej zóny domova je nesmierne praktické avšak, je potrebné byť obozretný aj prípade, že fyzicky sedíte v pohodlí vašej obývačky. Nikdy nezdieľajte vaše osobné údaje, adresu alebo údaje z kreditnej karty s neznámymi osobami. Mnohí podvodníci sa takto snažia dostať k zisku a zneužívajú empatiu a štedrosť iných užívateľov.  Na prvé rande s neznámym človekom, ktorý vás osloví a je vám na základe správ sympatický, skúste napriek tomu, že neobľubujete miesta, kde to hmýri spoločnosťou, ísť na verejné miesto, a osobne zistiť, kto sa za online profilom naozaj skrýva.  

Ak vám to bude spolu klapať aj reálne a vaše sympatie budú ešte viac prekvitať, je len na vás, či sa po kávičke vyberiete k vám domov, do kina, či na večeru alebo prechádzku parkom. Vzájomný rešpekt k ostatným užívateľom má samozrejme platiť aj v online komunikácii a v prípade, že vám niektoré profily budú posielať priveľa správ, prípadne budú chcieť vedieť o každom vašom kroku a nebudú rešpektovať to, že im nechcete odpovedať, môžete ich zablokovať, prípadne nahlásiť ako neprimerane komunikujúce. Neváhajte a nenechajte si znechutiť online randenie, využívajte tieto bezpečnostné funkcie, ktoré zaručia aby ste sa cítili bezpečne a príjemne aj vo svete online randenia.   

Skvelých 5 rád, ako uspieť vo svete online zoznamiek   

Ste skôr pokojný domáci typ, málokedy komunikujete s neznámymi ľuďmi, prípadne si o sebe myslíte, že ste hanblivý, nespoločenský a máte radi svoju každodennú rutinu? Na tom predsa nie je nič zlé a máme pre vás dobrú správu! Aj vy môžete nájsť lásku, horúci flirt, či vášnivého milenca.... . Kde? No predsa na online zoznamkách a my máme pre vás 5 tipov, ako nato.  

  1. Buďte úprimní  

Napriek tomu, že v online svete neodhalíte okamžite svoju kompletnú identitu, nemusíte si však vymýšľať úplne novú. Skúste o sebe povedať, čo považujete za vhodné a pokojne priznajte, že ste tichší typ človeka a uprednostňujete menšiu spoločnosť, prípadne, že vám dlhšie trvá otvoriť sa neznámym ľuďom. To, že ste introvert neznamená predsa, že nemáte záľuby a nechodíte do spoločnosti. Práve naopak, to kam a s kým idete, si zväčša dobre premyslíte, a to je definitívne dobrou, praktickou,  vlastnosťou. Introverti sú výborní poslucháči a zväčša sú veľmi empatickí. Konfliktom sa vyhýbajú a ak k nejakému dôjde, riešia ho s chladnou hlavou.  To z vás robí ideálneho budúceho partnera, či dobrého kamaráta. Tak prečo tieto super vlastnosti nespomenúť aj vo vašom profile?!   

  1. Nechajte si čas   

Introverti nemajú radi, ak na nich niekto nalieha, prípadne od nich očakáva okamžité reakcie. Radi si veci premyslia a následne jednajú. Preto ani na online zoznamkách nenechajte niekoho určovať tempo vzájomného spoznávania sa a  na prvé rande sa vyberte až vtedy, keď to tak naozaj budete cítiť. Odpisovanie na správy, aj oslovovanie nových profilov, je vo vašej réžii, odpísať môžete kedykoľvek sa nato cítite a kdekoľvek ste. Ak máte pocit, že niektorí užívatelia na vás príliš tlačia, prípadne vás obťažujú, nezabúdajte na možnosť zablokovania ich profilu a šetrite si svoju energiu na príjemnejšie konverzácie.   

  1. Nájdite spoločné témy   

Pokiaľ je to možné, vždy v zoznamke vyplňte políčka s vašimi záľubami, obľúbenými filmami, knihami, športom, hudbou a všetkým, čo radi robíte.  Mnohí ľudia si totižto nevyberajú to komu napíšu len na základe fotky, ale aj na základe spoločných záujmov, hodnôt alebo koníčkov. V prípade, že budete mať spoločnú tému, komunikácia bude plynúť prirodzene a jednoducho, hoci nie ste práve urozprávaným človekom. Predstavte si, že konečne nájdete niekoho s kým sa môžete porozprávať o vašej obľúbenej knihe, filme alebo hudobnej skupine. To znie úžasne, však?  

  1. Nemajte priveľké očakávania   

Už si s niekým pár dní píšete a hlavu máte v oblakoch, na očiach ružové okuliare a začína sa vám s danou osobou aj snívať? Tak pozor, zoskočte z obláčika späť na zem! Zamilovanosť je krásna, no nie je na mieste idealizovať si užívateľov online zoznamiek predtým, než sa osobne stretnete. Počkajte si na  reálne zoznámenie sa a vyhnite sa tak sklamaniu, prípadne nepríjemnému dojmu z vášho prvého rande. Pamätajte, že nie všetci užívatelia online zoznamiek sú úprimní a niektorí často prikrášľujú nielen informácie o sebe, ale aj profilové fotky, rôznymi filtrami a úpravami, čo vedie k radikálnemu odlíšeniu sa od reálneho vzhľadu užívateľa. Poproste užívateľov o ďalšie fotografie, prípadne si s nimi pred osobným stretnutím dohodnite krátky online hovor, takto sa presvedčíte, nakoľko sa fotografia zhoduje s realitou.   

  1. S úsmevom a vtipom to ide ľahšie   

Neviete ako začať komunikáciu a ani v reálnom živote nie ste tým človekom, ktorý sa len tak prihovorí neznámym? Skúste si najskôr prezrieť a prečítať, čo o sebe píšu iní užívatelia na svojich profiloch a tak následne reagovať nejakým vtipným komentárom, či otázkou. Vedzte, že kohokoľvek už na online zoznamke oslovíte, je to tiež človek a s humorom to v živote ide ľahšie. S úsmevom totižto dokážete prelomiť aj tie najtuhšie ľady!  

Ako správne vyplniť svoj profil, ak ste single intorvert?  

Kohokoľvek už na zoznamke hľadáte a nech ste už introvert, či extrovert, vždy pamätajte nato, že váš profil je kľúčový nástroj k úspechu vo svete online zoznamovania sa. V prípade, že vám nejde tzv. small talk a nenadväzujete nové priateľstvá a vzťahy za pochodu, je dobré napísať do svojho profilu, čo najviac informácii o tom, kto ste, čo obľubujete, ako trávite voľný čas, prípadne čomu sa venujete pracovne alebo pár informácii o rodine. Prečo? No jednoducho preto, že čím viac informácii o sebe zverejníte, tým väčšia je šanca, že sa zhodnete s viacerými užívateľmi v podobných záľubách a názoroch. A čím viac toho budete mať spoločného, tým jednoduchšie a prirodzenejšie bude vaša komunikácia prebiehať. Napíšte o svojich obľúbených knihách, filmoch, hudbe, športe, či cestovaní - čokoľvek, o čom sa radi rozprávate a budete prekvapení, koľkých ľudí takto dokážete zaujať.  

Nastavte si vzdialenosť, do akej má automatické vyhľadávanie zobrazovať pre vás zaujímavé profily, pretože ak si myslíte, že vo vašom okolí nežije nik zaujímavý, je možné, že ho vďaka geolokácii nájdete v neďalekom meste.  Všetky dôležité informácie máte uvedené a stále sa vám nedarí nájsť tú / toho pravého? A čo tak zmeniť profilovú fotku?! Výber vhodnej fotky je viac než dôležitý. Ak váš profil pôsobí upravene, no fotografia nevyžaruje pozitívnu energiu, darmo sa budete snažiť. Prvý dojem robíte totižto len raz a v online svete je to vďaka profilovej fotke. Vyberte fotku, na ktorej sa usmievate, pôsobíte uvoľnene a prirodzene. Zvoľte záber na ktorom sa venujete nejakej z vašich záľub, prípadne ste na nejakom mieste, ktoré o vás prezradí viac. Ak ste hanblivý, prípadne chcete byť čiastočne anonymní, vyberte si fotku, na ktorej máte slnečné okuliare, pokrývku hlavy (ako šiltovku, klobúk), prípadne iný sofistikovaný záber, ktorý veľa napovie, no neodhalí vašu totožnosť kompletne. Áno, kreativite sa medze nekladú a ak chcete zaujať zaujímavých užívateľov, je dobré na svoj profil vyšperkovať.   

Páčil sa vám článok?
Ďakujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vyštudovala som psychológiu a zoznamovanie ľudí ma fascinuje. Preto som sa rozhodla zo svojho profesionálneho pohľadu písať články o zoznamovaní.

Počuli ste alebo čítali o nás

aktuality.sk cas.sk topky.sk sme.sk diva.sk