ŽIVOTNÝ ŠTÝL
Ilustrácie

Ideálne riešenie pre single gamerov a gamerky - online randie!

V skutočnosti nie je veľkou záhadou, prečo je veľa gamerov (slovensky: hráčov video, či online hier) stále single! Svoj voľný čas totižto trávia za svojimi hracími konzolami, prípadne počítačmi alebo  mobilmi, kde hrajú tie najnapínavejšie hry, pútavé stratégie, akčné naháňačky a iné rôznorodé aktivity.  To, že komunikujú s množstvom spoluhráčov z celého sveta je prirodzené, no je tam aj priestor na romantické zoznámenie sa? Zrejme tomu celkom nebude tak… . Komunitu gamerov však už dlho netvoria len zástupcovia mužského pohlavia.

Čísla žien - gameriek, rapídne rastú a stávajú sa náležitou konkurenciou pre mužských hráčov. A keďže tento koníček združuje obrovské množstvo ľudí na celom svete a vyžaduje si istý životný štýl, tak prečo nedať gamerom možnosť zoznámiť sa na online zoznamkách určených práve pre ich komunitu? To napadlo už mnohých vývojárov a tento typ zoznamiek má, našťastie, už stabilné miesto na celosvetovom trhu.

Byť online je pre väčšinu gamerov každodenná samozrejmosť a rutina, preto je využívanie online randenia výhodným a veľmi praktickým riešením, ako nájsť spriaznenú dušu, lásku na celý život alebo horúci úlet. Predstavte si, že počas prestávky v hraní odpíšete zaujímavým ľuďom z online zoznamky, ktorí okrem toho, že majú záujem o vás, vedia pochopiť aj vašu nekonečnú vášeň pre hry a herný svet. To znie, ako dokonalá zhoda, nemyslíte? V prípade, že randíte online a ste vášnivým hráčom, nezabudnite to spomenúť vo vašom profile na zoznamke, vymenujte vaše obľúbené hry a inšpirujte sa navzájom. Čím viac toho o sebe prezradíte, tým viac možností, ako vás osloviť dávate ostatným užívateľom, hľadajúcim niekoho, ako ste vy.  

Odporúčané zoznamky

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Zoznamenie na vážny vzťah
flirt.com logotype img-responsive
flirt.com
Zoznamka určená pre nezáväzný flirt
Laskavokoli.com logotype img-responsive
Laskavokoli.com
Vhodná pre užívateľov. ktorí hľadajú flirt a zábavu

Čo teda očakávať od súčasných online zoznamiek?

Hranie počítačových hier a hracích konzol je jedným z najobľúbenejších koníčkov súčasných generácií a komunita hráčov je tak špecifická, že najlepšie, čo môžete spraviť, ako gamer, je nájsť si partnerku / partnera, ktorí podobne, ako vy, holduje tomuto typu zábavy. Povedzme si úprimne, že s niekým kto všetok voľný čas trávi v prírode, na horách alebo v záhrade, by ste si zrejme nerozumeli natoľko, aby ste mohli spoločne žiť v jednej spokojnej domácnosti a zdieľať svoju najväčšiu vášeň - hry a všetko s nimi spojené.  

Online zoznamky pre gamerov ponúkajú možnosť nájsť si lásku, horúci flirt alebo nových známych, ktorí patria do rovnakej komunity. Podobne, ako v štandardných zoznamkách, závisí váš úspech najmä od toho, ako dôkladne vyplníte svoj online profil. Pokojne napíšete niečo o vašich obľúbených hrách, aj o tom, koho a na aký vzťah hľadáte. Vaše názory, hodnoty, či iné záujmy užívateľom napovedia, či ste pre nich interesantný typ. Nezabudnite na profilovú fotku, ktorá sa pokojne môže niesť v kreatívnejšom prevedení. Pomocou filtra si vygenerujete, o aký typ užívateľov máte záujem, a vaša dobrodružná cesta online randením môže začať. Ak niekoho zo zaujímavých užívateľov chcete naozaj stretnúť a vykročiť z pohodlia vašej komfortnej zóny, mali by ste opätovať správy a javiť záujem o danú osobu. Ak si budete rozumieť v online priestore, môžete prejsť na ďalší krok a tým je aj osobné stretnutie. Čo už môže byť krajšie, než si zahrať skvelú hru, vo dvojici, v piatok večer, na gauči, priamo vo vašej obývačke?  

Dôverujte, no preverujte - platí aj na online zoznamkách 

Hoci sa vám môže zdať, že v komunite gamerov je šanca natrafiť na podvodníkov minimálna, zdanie môže klamať. Buďte ostražití a nenaleťte na srdcervúce príbehy jedincov, ktorí od vás budú chcieť vylákať finančné alebo iné dary. Podobne nezdieľajte údaje z vašej kreditnej karty s tými, ktorí si na váš účet budú chcieť kúpiť členstvo v nejakej hre. Nech je už profilová fotka daného užívateľa akokoľvek atraktívna, môže kedykoľvek vaše údaje ľahko zneužiť a obrať vás o zostatok na vašom účte.  

Rovnako obozretní buďte aj v prípade, že od vás niekto bude vyžadovať vaše intímne alebo nahé fotky. Pamätajte, že aj tie môžu byť zneužité, prípadne vás nimi niekto môže začať vydierať. A to sú situácie, ktoré naozaj nechce zažiť nikto. Spoznajte sa s užívateľmi bližšie a ak si vytvoríte vzťah,  spoznáte sa osobne, riziko akéhokoľvek zneužitia dôverných informácii, prípadne materiálov sa radikálne zníži. V prípade, že by vás niekto opätovane kontaktoval s podobnými požiadavkami, ktoré by vám neboli príjemné, prípadne by sa vyjadroval vulgárne na vašu adresu, využite možnosť profil zablokovať a nahlásiť.  

5 totálnych NO GO vo svete online randenia  

Ak ste sa odhodlali skúsiť svoje šťastie, a ako single gamer / gamerka ste sa registrovali na zoznamke pre hráčov, či štandardnej verzii zoznamiek, mali by ste poznať aj 5 základných pravidiel, ktorých sa máte držať, ak chcete uspieť a nájsť svoju polovičku vo svete online randenia.

1. Lož má krátke nohy

Môže sa javiť, že malá lož sa stratí, no nezabúdajte, stále je to lož. Nesnažte sa vo svete online randenia vykresľovať len svoje dobré vlastnosti a nepridávajte si na príťažlivosti vyretušovanými fotkami. Stojte si za svojim vzhľadom, názormi a životným príbehom. Verte, že autentická nedokonalosť je o mnoho atraktívnejšia, než predstieranie dokonalosti. Preto buďte sami sebou, berte veci s nadhľadom a humorom a verte, že si získate srdcia ostatných užívateľov zoznamky.   

2. Majte trpezlivosť  

To, že sa vám užívateľ na zoznamke páči, preferuje rovnaké hry a lajkol vám fotku, ešte zďaleka neznamená, že máte právo bombardovať ho správami, hlava-nehlava. Vedzte, že nie je príjemné vidieť v schránke 25 správ a následne zistiť, že všetky sú od jedného užívateľa, bez toho aby potreboval vašu spätnú väzbu. Buďte trpezliví a počkajte, kým si ten druhý nájde čas reagovať na vaše správy, postupne a prirodzene.

3. Pozor na výber profilovej fotky   

Chcete pôsobiť ako moderný človek, ktorý sa nestratí vo svete a je pripravený nadviazať nový vzťah, prípadne sa s niekým príjemne odviazať? Tak si vyberte profilovú fotku, za ktorú by ste sa nehanbili ani na verejnosti. Verte, alebo nie, čím viac filtrov, póz, príliš veľa odhalených častí tela alebo absolútne nelahodiace pozadie na fotke, napr. toaleta, kúpeľňa, prípadne výťah, o vás ostatným užívateľom neveští nič zaujímavého, ani dobrého, čo by stálo za spoznanie. Fotka je skvelý spôsob, ako o sebe povedať viac, bez slov. Využite ho teda naplno a najmä vo váš prospech!

4. Emotikony namiesto slov  

V duchu ste gamer a hravosť je zrejme vašou signifikantnou črtou, avšak ak v jednej vete používate viac emotikonov, ako slov, môže sa ľahko stať, že si čoskoro nebudete mať s kým písať. Prečo? No jednoducho preto, že nepíšete, len posielate emotikony a to môže ľudom, ktorí vás chcú raz reálne stretnúť, naozaj prekážať. Cez emotikony sa toho o vás veľa nedozvedia a primárnou funkciou online datingu je sa vzájomne spoznať a tak usúdiť, či stojí zato ísť spolu aj na reálne rande. Emotikony môžu slúžiť na spestrenie komunikácie, navodenie vtipnej atmosféry alebo prelomenie ľadov, no dbajte aj na písaný textový prejav, ktorý ocení každý gramotný užívateľ.

5. Na pílu neradno tlačiť   

Pri online zoznamovaní sa je dôležité uvedomiť si, že každý má svoje tempo a parametre podľa ktorých usúdi, kedy je čas ísť na prvé spoločné rande. Introverti potrebujú dlhší čas, kým sú si istí, že sa chcú spoznať osobne, kdežto extrovert je pripravený vyraziť na rande po minútovej konverzácii. Netlačte na nikoho so stretnutím, ani zdieľaním ďalších fotiek, či informácii. Skúste sa prirodzene a postupne spoznávať, pretože ak niekomu budete niekoľkokrát denne vypisovať, kedy sa už konečne stretnete, môže sa stať, že vás zablokuje, pretože ho tá istá otázka začne obťažovať a nie je vhodné, aby o čase prvého rande rozhodoval len jeden z komunikujúcich.

Ako správne vyplniť svoj profil, ak ste gameri?

To, že ste zanietenými fanúšikmi počítačových a online hier je jednou z mnohých ďalších vlastností, či záujmov, ktoré máte. Preto dbajte nato, že okrem obľúbených hier, vo vašom profile označíte aj iné dôležité veci. Online zoznamky sú známe tým, že na nich nájdete ľudí rôzneho veku, sexuálnej orientácie, preferencií, či zázemia. V prípade, že sa okrem gamingu stotožňujete aj s  LGBTQI komunitou, nezabudnite to označiť vo vašom profile. To platí aj pre polyamórnych gamerov alebo gamerov, ktorí sú zadaní, no hľadajú aktuálne vášnivý úlet. Platí, že čím ste špecifickejší profil, tým skôr nájdete to, po čom túžite.  

Snažte sa byť autentickí a originálni, no v prípade, že na váš profil reaguje veľmi málo ľudí, skúste ho po čase upraviť, zmeniť. Zmeňte si fotku a pridajte viac informácií, prípadne zvoľte originálnejší a vtipnejší štýl písania. Pozor však nato, aby váš humor nebol príliš sarkastický, voči sebe samým, a tým pôsobil nevhodne. Vyzdvihnite vždy svoje pozitívne stránky, no pokojne spomeňte aj nejakú vlastnosť, na ktorej zlepšení pracujete. Všetci sme ľudia, nik nie je dokonalý a bez tolerancie predsa  nefunguje žiaden vzťah.

Páčil sa vám článok?
Ďakujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vyštudovala som psychológiu a zoznamovanie ľudí ma fascinuje. Preto som sa rozhodla zo svojho profesionálneho pohľadu písať články o zoznamovaní.

Počuli ste alebo čítali o nás

aktuality.sk cas.sk topky.sk sme.sk diva.sk